Smaczna kuchnia

Powiedzenie „dobre jak u mamy” to nie są puste słowa. Te powiedzenie ma jak najbardziej czysty przekaz, że kuchnia mamy jest najlepsza, a dlaczego. Ponieważ tak też gotowała ukochana babcia. A babcine obiadki i wypieki smakują zdecydowanie najlepiej na świecie. Babcia zawsze wie „na oko” ile czego dodać, aby smak i aromat nie pozwoliły nie spróbować tego co przyrządziła. Wiadomo, że tajemnicą każdej potrawy są przyprawy, każde danie dobrze przyprawione na pewno będzie pyszne. Nasze babcie dodawały różne zioła do swoich dań, nasze mamy także ich używają. Wystarczy wiedzieć, które zioła pasują do danej potrawy i powinniśmy uzyskać pożądany efekt. Jednak nie do końca zawsze to tak pięknie wygląda, bo mimo, iż dodamy zioła jakie są w przepisie, mimo, że przyrządzimy wszystko tak, jak należy to smak naszego dania różni się od tego, który czuliśmy u babci. Niestety oprócz przepisu i starań potrzebna nam będzie także wiedza i sposoby babci, inaczej nigdy nie przyrządzimy identycznego smakołyku.